Oud-leden van Damesdispuut Soluna | Luna Vieja

Oprichtsters van Soluna

Luca Buijnsters | is een wandelende meme

Deze politiek correcte Utrechtse partyanimal is met haar typerende rode lippenstift een feestje voor iedereen. Toch kan het soms een duiveltje zijn, want ze haalt inspiratie uit de vele horrorfilms die ze kijkt. Ze schrikt dan ook veel eerder van een make-up-loze slecht belichte foto, dan van een scary movie marathon. Om weer het engeltje in haar naar boven te halen, hoef je haar alleen maar een tosti met extra kaas te geven (tickets voor festivals worden ook zeer gewaardeerd). Met haar vlotte babbel kletst ze iedereen de oren van het hoofd. Iedereen die maar wil luisteren is welkom en haar deur staat dan ook altijd voor je open. We weten zeker dat dit lieve duiveltje nog heel veel feesten onveilig gaat maken.

Lieke Vereijken | extraverte introvert

Lieke lijkt in een paar zinnen te beschrijven, een musicaltutje met een gouden hart en gouden keeltje. Een meisje die zichzelf beroofd van al haar geld door iedere week de Pull and Bear leeg te kopen. Een meisje die je voor zou stellen aan je familie… of toch niet? Met haar slechte ogen met een sterkte van bijna -6, feest ze met een sterkte van +10 op een tafel omringt met mannelijk schoon, mits je haar Sambuca geeft. Ze heeft haar grote veilige haven in Helmond verlaten voor een heerlijke kamer in Den Bosch, waar ze rechten studeert. Hier geniet ze vaak van chips als ontbijt, lunch of avondeten. Maar ondanks haar gekke gewoontes zijn we ontzettend blij met deze giechelkont.

Sophie Schouten | altijd op dreef

Onze Soof. Ze komt uit Schijndel, en dat is te merken ook! Het is altijd een en al Brabantse gezelligheid met haar. Overigens denkt ze dat ze de sterren van de hemel zingt, maar klinkt het eerder als de krijsende kat van je buurvrouw. Ze wil altijd graag begrepen worden en vindt het fijn om iedereen ook te begrijpen, houdt van orde en schema’s (sinds dit jaar…). Ze is constant op dreef met haar grappen, en weet iedereen daar dan ook mee aan het lachen te krijgen. Al met al een heerlijke meid, die vooral lekker zichzelf is.

Sanne Almekinders | ben ik bij!

Deze mama van de groep is het beste in geven van relatieadvies, maar moet zelf het kwijl van haar kin vegen als menig mannelijk schoon langs komt paraderen. De enige manier om haar dan terug te brengen naar de bewoonde wereld is GRATIS BIER! Met haar chronisch geldgebrek zou je denken dat ze in het weekend rustig aan doet, maar met een onvermoeid vermogen om te hakken, heupen te zwaaien, te dansen en te sjansen is ze op ieder feestje in Den Bosch te vinden. Toch staat Sanne als eerste voor je klaar als je in de problemen zit. Tot ze zich weer onopgemerkt vol heeft getankt en je haar naar huis moet sturen.

Grondlegster van Soluna

Ilja grondlegger

Ilja | Blij ei

Onze lieve Ilja is een energieke meid met de wijsheid van een 80-jarige. Voor goed advies en een kopje thee kun je bij haar terecht. Maar vergis je niet, na een drankje of tien komen de verschillende Ilja’s naar voren:

  • Avontuurlijke Ilja; verdwenen uit de kroeg voordat je het door hebt.
  • Knuffel Ilja; best hugs ever!
  • Dansende Ilja: knal de liedjes maar aan en gaan.
  • Valt op het toilet in slaap Ilja; geen verdere uitleg nodig.

Bovendien heeft deze schat van een meid enkele bijzondere talenten, bijvoorbeeld het beklimmen van objecten in de kroeg. Al met al is Ilja een ontzettend leuke vriendin die iedereen in zijn of haar vriendengroep zou moeten hebben. Je kunt namelijk altijd op haar rekenen!