Oud-leden van Damesdispuut Soluna | Luna Vieja

4e lichting van Soluna

Jessie Klomp | Aaaah, mopje toch

Onze Jessie, het komt weinig voor dat je geen praatje met haar maakt op een avond. Deze spontane, lieve meid uit IJsselstein is een echte kletser. Niet alleen in het echt, maar ook via snapchat kan ze er wat van. Iets wat in 10 seconden verteld kan worden, doet Jess liever in een paar minuten. Vinden wij natuurlijk helemaal niet erg, want positiviteit vindt Jessie erg belangrijk. Overal even het goede van inzien en leuk doen met iedereen. Wijn drinken? Bel Jessie maar op. Bier adten? Dan zou ik toch maar even iemand anders bellen. Daarnaast gaat deze meid de deur niet uit zonder 1 ding, haar lipgloss. Elk uur weer een nieuwe plak laag. Ze staat in het weekend te shinen in de Plus en is doordeweeks niet uit Den Bosch te slaan. Gelukkig maar, want we zouden haar niet willen missen. Wij zijn ontzettend blij met zo’n enorm gezellige, spontane, elke week feestende Jessie!

3e lichting van Soluna

Annabel Derbyshire | No shit!

Onze Bel is voor de helft Engels. Soms floepen er engelse woorden uit. Als je Annabel voor het eerst ziet, lijkt ze een lief popje. Maar houdt er rekening mee dat deze meid vol zit met humor. Niet alleen kunnen wij om Annabel lachen, je hebt ook een hele goede vriendin aan haar. Zorgzaam en lief zit er bij Annabel zeker wel in! Annabel studeert Business innovation. Ze is een erg gedreven student, maar zal altijd mee in de kroeg staan voor dansjes en drankjes. Annabel is zeer stijlvol. Ze ziet er altijd tiptop uit! Niet alleen in het echt, maar nee, ze krijgt het ook voor elkaar om altijd goed op foto’s te staan. Onze Bel die kennen we wel!

Femke Peeters | Da hedde wellis

Onze Femmol. Ja wie kent Femmol niet. Aangezien Fem met iedereen praat en dansjes maakt is zij onze echte sociale vlinder. Én hoe toevallig: onze sociale vlinder studeert Social Work. Afgelopen jaar netjes haar P gehaald en dit in 1x. Femke geeft volle energie elke avond met een drankje teveel hier en daar. Hard lachen en grapjes maken, zit er bij Fem wel in! ‘Ik ga stuk’ wordt vaak gezegd door Fem. Deze echte brabander wilt geen één feestje missen. Voor alsnog kun je Femke altijd wakker maken voor een Rietbak! (Zelfs met een kater) Door alle katers wordt Femke snel vermoeid. Daardoor kan ze zich helemaal gek stressen. Ondanks dat ze een stresskipje is, en graag bezig blijft, maakt ze altijd tijd voor haar vriendinnen vrij. Bel Fem ten alle tijden want zij staat altijd voor je klaar!

Carmen van Niekerk | perfectionistische gezelligheid

Zie je een knappe en stijlvolle dame in de kroeg lopen? Dan is het onze Car. Deze meid houdt van kleding, schoenen en sieraden. 3 paar schoenen? Nee hoor, eerder een kast vol. Je kan haar altijd vinden in de kroeg met wat gouden sieraden, zilver kent Car niet. Onze Hardwerkende Car streeft op haar opleiding business innovation naar hoge cijfers. Heeft ze een 7 voor haar tentamen? Dan zit ze nog bij de herkansing om een 9 te halen. Carmen is sociaal, direct en altijd eerlijk. Heb je tip en tops nodig voor de beste outfit of als het gaat om school? Dan kun je het beste bij Carmen terecht. Daarnaast kan Carmen goed adten. Het liefst doet ze dit sneller dan de snelste. Deze meid wil je niet missen in de kroeg. Zo is ze altijd in voor gezelligheid, drankjes en dansjes. Als je Carmen een beetje kent, weet je dat ze altijd voor je klaar staat. Deze topper raak je nooit kwijt als je er eenmaal goed bevriend mee bent.

2e lichting van Soluna

Romena van Dooren | bezige bij

RoRo, Olga, Lorena, Mena oftewel Romena. Deze vrolijke meid uit Eindhoven is altijd in voor een borrelavond. Maar dan wel met genoeg borrelhapjes en veel wijn. Vaak is het antwoord op de vraag “Wat eten we vanavond?” hapjes! Tijdens deze borrelavonden is ze ook altijd in voor een potje 30 Seconds, dus daag haar vooral uit. Tussen de borrelavonden door, zet ze zich volop in voor onder andere de Jeugdraad, studievereniging en haar studie Bestuurskunde. Velen vragen zich af waar ze al deze tijd vandaan haalt, maar toch lijkt ze alles vlekkeloos te doen en heeft ze nog tijd over voor haar zusjes. Deze heerlijke meid is enorm gezellig en staat altijd voor je klaar met haar sterke mening.

Emmaly Avenarius | stille kracht

Onze Emmaly, stil en onschuldig op het eerste gezicht, maar leer haar iets beter kennen en je hebt er een waar feestbeestje bij! Wil je haar beter leren kennen dan moet je wel de eerste stap zetten, het liefste met een biertje en een leuk gesprekje over mediadesign. Emmaly heeft de grote sprong genomen om vanuit Schalkhaar helemaal naar Den Bosch te komen en zit precies op haar plek hier. Haar  nuchterheid komt naar voren als je haar een biertje te veel geeft, maar let wel goed op je telefoon want anders heb je er een heleboel mooie selfies bij! Van lekker eten houdt deze meid ook wel, maar het allerlekkerst (wat wij nog steeds niet snappen) vindt ze een gefrituurde knakworst. Hier mag je haar dan ’s nachts ook zeker voor wakker worden. Avondjes uit met deze meid staan garant voor gezelligheid en heel veel gelach en wij kunnen niet wachten op het volgende feest met Emmaly!

Turin van Weert | héérlijk!

Turin is bij ons beter bekend als ‘Toet’. Onze Toet komt uit het Brabantse Liempde en is student verpleegkunde. Ze is dé verpleegkundige waarvan iedere patiënt hoopt haar naast zijn of haar bed te krijgen. Naast dat ze erg zorgzaam is, is ze een echte ras optimist. Wanneer je er even doorheen zit, weet zij je er toch altijd weer doorheen te slepen met een dosis positieve energie. Ze vindt dan ook alles ‘héérlijk’ en geniet altijd met volle teugen! Het enige dat ze iets minder héérlijk vindt zijn kippen. Toet is namelijk bang voor kippen. Genoeg voor nu over haar, want zoals ze zelf zou zeggen: ‘We moeten door!’

Isabelle van Zadelhoff | stipt feestbeest

Er is geen enkele foto waar deze leuke brunette niet met een brede glimlach op staat. Deze lieve meid kan erg serieus zijn en wil graag alles op tijd doen. Ze kan er dan ook goed over waken dat er gebeurt wat er moet gebeuren. Maar let op: dit is alleen als er iets moet gebeuren. In de kroeg staat ze met haar roze lippenstift alle liedjes mee te zingen. Als je even niet aan het dansen bent, word je meteen gespot en terug de dansvloer op getrokken, want onze Ies danst niet alleen! Dit gaat allemaal gepaard met een hoop biertjes! Haar ideeën zullen nooit op raken en voor alles is een oplossing te bedenken. Ze is dan ook de juiste persoon om naar toe te gaan als je advies nodig hebt. We zijn super blij met deze lieve meid die altijd voor je klaar staat!

Rochelle Hendriks | flinke dosis energie

Onze Rochel, afkomstig uit Arnhem, zit altijd vol met energie. Er zijn dan ook maar weinig feestjes die ze aan zich voorbij laat gaan. Tijdens deze feestjes is Rochelle niet te missen, ze zingt de longen uit haar lijf tijdens het oh zo bekende “het regent zonnestralen”.  Ze is niet alleen actief bij de bovengenoemde kant van de vereniging, maar zet zichzelf ook in voor verschillende commissies. Daarnaast heeft ze ook een serieuze kant, dit blije ei studeert namelijk rechten. Een pittige studie waar je voldoende discipline voor moet hebben. Dit is dan ook iets wat Rochel typeert, vaak van de partij maar ook tijd vrij maken voor andere dingen die belangrijk voor haar zijn. Ze is enorm sociaal, eerlijk en direct. Ze zal er altijd zijn als je haar nodig hebt!

Joan Spierings | kroegtijger

Bij het horen van ‘Jojo’ denk je misschien aan een klimtol, maar in dit geval hebben we het over onze Joan alias Guan. ’s Avonds een tijger en ‘s ochtends een kater. Dat is jojo’s motto. Geen feestje gaat voorbij zonder deze gezellige meid. Haar ruggengraat is afwezig en elke keer staat zij dan ook weer als één van de laatsten in de kroeg. Maar ’s ochtends staat deze lieve en zorgzame verpleegkundige altijd weer klaar voor haar patiënten. Net als dat deze topper altijd klaarstaat voor ons. Met jojo heb je gesprekken op rare plekken, maar daar komen de leukste verhalen uit. Deze wereldreiziger heeft al mooie plekjes van de wereld gezien, maar daarna heeft zij toch besloten om terug te keren naar ons kikkerland en heeft het mooie Culemborg voor de Brabantse gezelligheid verruild, waar wij heel blij mee zijn!

1e lichting van Soluna

Kim Verkerk | beauty queen

Kim is de relaxte van de groep. Met haar vele slapen en haar relaxte houding komt bij Kim altijd alles goed. Zonder problemen leefde ze dan ook al een half jaar zonder huissleutel en mogen ze op school blij zijn wanneer Kim (op tijd) op komt dagen. Toch is Kim een slimme meid, weet ze veel en staat ze altijd voor je klaar. Waar Kim ook erg goed in is, is zichzelf opmaken. Dit doet ze dan ook dagelijks en dit doet ze ook graag bij anderen. Vaak wordt hier een heel ritueel van gemaakt. Maar wil je opgemaakt worden voor een avondje stappen, vraag het dan op tijd, want na drie bier lukt het al niet meer. Zelf vindt ze het ook fijn als er voor haar gezorgd wordt, want voor zichzelf zorgen is soms nog lastig. Als je met Kim gaat stappen, bereid je voor op een lange avond, want onze Kim speelt de avond altijd uit en is dan vaak ook nog in voor een leuke after. Ze is een heerlijk feestbeest en een enorm lieve meid.

Oprichtsters van Soluna

Luca Buijnsters | is een wandelende meme

Deze politiek correcte Utrechtse partyanimal is met haar typerende rode lippenstift een feestje voor iedereen. Toch kan het soms een duiveltje zijn, want ze haalt inspiratie uit de vele horrorfilms die ze kijkt. Ze schrikt dan ook veel eerder van een make-up-loze slecht belichte foto, dan van een scary movie marathon. Om weer het engeltje in haar naar boven te halen, hoef je haar alleen maar een tosti met extra kaas te geven (tickets voor festivals worden ook zeer gewaardeerd). Met haar vlotte babbel kletst ze iedereen de oren van het hoofd. Iedereen die maar wil luisteren is welkom en haar deur staat dan ook altijd voor je open. We weten zeker dat dit lieve duiveltje nog heel veel feesten onveilig gaat maken.

Lieke Vereijken | extraverte introvert

Lieke lijkt in een paar zinnen te beschrijven, een musicaltutje met een gouden hart en gouden keeltje. Een meisje die zichzelf beroofd van al haar geld door iedere week de Pull and Bear leeg te kopen. Een meisje die je voor zou stellen aan je familie… of toch niet? Met haar slechte ogen met een sterkte van bijna -6, feest ze met een sterkte van +10 op een tafel omringt met mannelijk schoon, mits je haar Sambuca geeft. Ze heeft haar grote veilige haven in Helmond verlaten voor een heerlijke kamer in Den Bosch, waar ze rechten studeert. Hier geniet ze vaak van chips als ontbijt, lunch of avondeten. Maar ondanks haar gekke gewoontes zijn we ontzettend blij met deze giechelkont.

Sophie Schouten | altijd op dreef

Onze Soof. Ze komt uit Schijndel, en dat is te merken ook! Het is altijd een en al Brabantse gezelligheid met haar. Overigens denkt ze dat ze de sterren van de hemel zingt, maar klinkt het eerder als de krijsende kat van je buurvrouw. Ze wil altijd graag begrepen worden en vindt het fijn om iedereen ook te begrijpen, houdt van orde en schema’s (sinds dit jaar…). Ze is constant op dreef met haar grappen, en weet iedereen daar dan ook mee aan het lachen te krijgen. Al met al een heerlijke meid, die vooral lekker zichzelf is.

Sanne Almekinders | ben ik bij!

Deze mama van de groep is het beste in geven van relatieadvies, maar moet zelf het kwijl van haar kin vegen als menig mannelijk schoon langs komt paraderen. De enige manier om haar dan terug te brengen naar de bewoonde wereld is GRATIS BIER! Met haar chronisch geldgebrek zou je denken dat ze in het weekend rustig aan doet, maar met een onvermoeid vermogen om te hakken, heupen te zwaaien, te dansen en te sjansen is ze op ieder feestje in Den Bosch te vinden. Toch staat Sanne als eerste voor je klaar als je in de problemen zit. Tot ze zich weer onopgemerkt vol heeft getankt en je haar naar huis moet sturen.

Grondlegster van Soluna

Ilja grondlegger

Ilja | Blij ei

Onze lieve Ilja is een energieke meid met de wijsheid van een 80-jarige. Voor goed advies en een kopje thee kun je bij haar terecht. Maar vergis je niet, na een drankje of tien komen de verschillende Ilja’s naar voren:

  • Avontuurlijke Ilja; verdwenen uit de kroeg voordat je het door hebt.
  • Knuffel Ilja; best hugs ever!
  • Dansende Ilja: knal de liedjes maar aan en gaan.
  • Valt op het toilet in slaap Ilja; geen verdere uitleg nodig.

Bovendien heeft deze schat van een meid enkele bijzondere talenten, bijvoorbeeld het beklimmen van objecten in de kroeg. Al met al is Ilja een ontzettend leuke vriendin die iedereen in zijn of haar vriendengroep zou moeten hebben. Je kunt namelijk altijd op haar rekenen!