Zittende leden van Damesdispuut Soluna

5e lichting van Soluna

Janneke Deckers | Lopende Wikipedia

Onze echt Bossche charmeuse is een verrijking aan alle vriendschappen die je kent. Ze is erg zorgzaam en attent, deze kwaliteiten passen goed bij haar studie hbo verpleegkunde. Maar we mogen haar Brabantse gezelligheid (gekheid) zeker niet vergeten, dit neem je dan ook direct van haar over! Haar hart zit vol van het mooie Oeteldonk. En is tijdens carnaval overal in de stad te vinden waar ze klarinet speelt (én zingt) met haar lieve vrienden van de carnavalsvereniging Festum.
Met een ruggengraat die ze nog nooit heeft kunnen vinden is ze altijd bij voor een feestje en is onze techno vlinder niet te stoppen!
Maar dat niet alleen, ook naast een groot feestbeest zijn is het een harde werkster die alle balletjes hoog houdt en zich volle bak inzet voor haar werk, school, de vereniging en niet te vergeten de scouting. Waar ze elke zaterdagochtend kinderen begeleid in haar zelf opgerichte scouting groep.
Ps:
Mocht je willen weten hoe je een brandnetel moet aaien, dan moet je bij Jan zijn!

Sacha Verheul | Moker Handy

Onze lieve sas, ook wel Oletta, is een gezellige, vrolijke en enthousiaste meid uit Opijnen. Sas kletst altijd met iedereen, waarbij ze dan ook altijd vrolijk en enthousiast is. Daarnaast is ze een echt luisterend oor, waarbij ze het belangrijk vindt hoe het met je gaat. Deze lieve meid spreekt ook altijd haar waardering naar je uit, dit doet ze onder andere door het geven van kusjes en het knijpen in je wangen.
In de kroeg is deze meid helemaal ‘in haar sas’, waar ze graag een drankje en ‘shot van de week’ nuttigt, maar ook graag een dansje op de dansvloer waagt. Niemand die mee wil doen? Geen probleem voor deze meid, dan danst ze wel alleen.
Fiets je met Sas mee na een avondje stappen? Let dan wel even op, het fietsen gaat haar namelijk niet altijd even goed af.
Sas is altijd wel bij om een drankje met je te doen of gezellig te eten. Maar hou hier wel even rekening mee in je eigen agenda; Spreek je om half 7 met deze meid af? Reken er dan maar op dat ze er op z’n vroegst om half 8 zal zijn.
Daarnaast kunnen we Sas haar kamer in één woord omschrijven: rommelig.
Maar naast deze punten is ze een topper en past de opleiding ‘bedrijfskunde’ helemaal bij haar. Ze weet van aanpakken en is goed in het organiseren van dingen.
Je mag blij zijn met een vriendin als Sas.

Fleur Huberts | Hee meisjes

Fleur, Fleurtje, Fleurie onze lieve schat is altijd in voor een etentje of drankje (het liefst ice tea green). Ze is een echte kletskous en staat altijd lekker te kletsen met iedereen in de kroeg. Totdat de Limburgse muziek aan gaat en je haar boven iedereen uit hoort zingen, want je kan het meisje uit Limburg halen, maar Limburg niet uit het meisje!
Op random avonden nadat we in de kroeg zijn geweest besluit onze poetsqueen om haar badkamer even schoon te maken om half 3 in de nacht! Hoe netjes Fleur is kan menig student een voorbeeld aan nemen. Waar dat niet aan kan is haar haat naar korte broeken. Al is het 30 graden buiten, draagt ze alsnog een lange broek… Verantwoordelijkheidsgevoel heeft onze Fleur wel, want ze neemt haar studie Commerciële Economie heel serieus! Ze heeft dan ook altijd alles op een rijtje, behalve als het over zichzelf gaat want dan is ze af en toe nog wel een twijfelkontje. Totdat tentamen weken voorbij zijn dan gaat ze er helemaal af en draaien de radjes overuren. Maar naast dit  alles is ze vooral een hele lieve vriendin die altijd voor je klaar staat! Je kan altijd met haar praten en appt je altijd nog even hoe het met je gaat de volgende dag. Kortom, genoeg redenen om super blij te zijn met Fleur als vriendin!

Elin Mul | Wat?!

Toen onze Elin net bij Animoso kwam, had ze nog nooit een slok bier op. Inmiddels drinkt ze het alsof het wijn is, met een adt record van 16 seconde (echt zieke vooruitgang). Ze is regelmatig verbaasd over, voor andere, doodnormale dingen. Met een verbaasde blik vraagt ze dan “wat?!”. Ondertussen weet Elin zelf de gekste dingen; zo kan ze alle landen van de wereld opnoemen. Haar bijnaam was vroeger dan ook volledig terecht “Wikipedia”. Ook kan ze bijna alle liedjes uit 2010 meezingen, maar van Suzan en Freek had ze nog nooit van gehoord. 
Verder gaat ze regelmatig stuk om dingen die 30 minuten daarvoor grappig waren, deze meid zit dan pas met tranen van het lachen in haar ogen. Gelukkig kan je altijd terecht bij haar als je even je hart wil luchten en is ze oprecht geïnteresseerd hoe het met je gaat! Ze zal je ook altijd een appje sturen, de volgende dag, als je de avond daarvoor iets te dronken was. Daarover gesproken, dronken worden kan Elin ook wat van. Menig Snapchat vlog komt dan langs en ook al valt ze met de fiets; de camera blijft altijd steady.
Soluna is een parel rijker met Elin !

Sara Verhagen | Het overkomt je

Deze energieke meid uit Delft kan iedereen aan het lachen maken met haar grappige verhalen en anekdotes. Als je geluk hebt komt ze met de meest out of pocket opmerkingen die de sfeer tot een hoger level brengt.
Bier drinken doet ze veruit als de beste, voor een adtje draait ze haar hand niet om en als ze eenmaal “koekie” is dan gaat ze er helemaal voor en danst ze erop los. Als ze regelmatig een peaceteken in de lucht gooit, haar tong uitsteekt en “het overkomt je” roept weet je dat het weer raak is bij deze meid. Een gegarandeerde humoristische avond met héél véél bier staat je te wachten! Naast dat ze regelmatig in de kroeg te vinden is spendeert ze haar tijd ook graag op techno festivals waar de voetjes wederom van de vloer gaan. Met een grijns op haar smoel knijpt ze je in je armen en geeft ze je een vertrouwd gevoel. Naast haar vermogen om goed bier te drinken is ze namelijk ook echt een gevoelsmens en je kan altijd bij haar terecht voor goed advies of een luisterend oor. Ze is betrouwbaar en heeft een groot inlevingsvermogen en dat maakt praten met haar erg makkelijk en fijn. Een meid die je niet meer kan missen in je leven en een verrijking is tot je leven.

Jolie Kerstens | Helemaal in mijn nopjes

Onze lieve kleine jol is altijd in voor een drankje. Ze is wel minimaal 4 dagen van de week te vinden in de soos of op het terras. Deze meid is daarom ook echt een avond mens, maar gelukkig kan je haar ook de volgende ochtend een berichtje sturen om lekker samen op de bank uit te brakken met McDonalds en na te kletsen over alles wat de avond daarvoor is gebeurd.
Jolie is een wel een gevalletje apart, van 1 druppel alcohol haar billen eraf schudden naar de volgende ochtend serieus mensen bedienen op werk. Deze meid is van alle markten thuis, ze is erg lief en zal altijd voor je klaar staan. Je kan haar elk moment van de dag bellen en ze zal er altijd voor je zijn. En met haar bijzonder aanstekelijke schaterlach zal ze altijd een glimlach op je gezicht toveren. Jolie staat ook een beetje bekend als ‘ma Flodder’ door haar heerlijke nuchtere gedag en haar ogen die 1000 woorden spreken. Naast haar bijzondere haarclip verzameling is deze lieve meid ook echt van de oude stempel en zal ze je een lief kaartje sturen voor elke bijzondere gelegenheid (als ze je adres weet).
De kamer van Jolie is trouwens een soort trefpunt waar je alles kan vinden een tafel om lekker te eten of goed in te drinken, een bank om lekker op te ouwe hoeren en een heerlijke gastvrouw die je helemaal thuis laat voelen. Met deze topper aan je zij krijg je het gevoel dat je de wereld aan kan en zal je je ook ‘helemaal in je nopjes’ voelen, net als Jolie! 🙂

4e lichting van Soluna

Sanne Kuijpers | Goed zat

Onze San, iedereen kent haar wel. Deze lieve, chille meid kan altijd met iedereen goed opschieten. Verder heeft San ook haar eigen ritueeltjes. Zo staat ze altijd als een van de laatste nog in de kroeg te djenzen, maar hoe dronken onze san ook is, pakt ze altijd thuis nog even een opkikker voor het slapen. San studeert Business Innovation, en ook daar weet ze haar puntjes bij elkaar te sprokkelen naast haar drukke studentenleventje. Als je lekker wilt eten moet je bij San zijn! De lekkerste maaltijden toveren uit de goedkoopste boodschappen is haar specialiteit. Naast al haar lieve vriendinnen is haar broer haar steun en toeverlaat. Nu woont ze lekker in haar kamertje in Den Bosch en is ze aan het genieten van het studentenleven. Deze lieve, spontane meid wil je niet missen!

Katelijn de Heer | Meid wat énig!

Met één hand in de lucht die rondjes draait, in de andere hand een biertje. Voeten die van voor naar achter gaan en een meeschreeuwend met de muziek (al helemaal als Antoon op komt). Zo staat Katelijn elke week weer even enthousiast in de kroeg. Als je haar vraagt een bak mee te doen, is ze de moeilijkste niet en maar al te snel overgehaald. Met uitspraken als ‘meid wat enig’ zou je niet zeggen dat Kaat uit het mooie Brabant komt. Gelukkig maakt ze het weer goed als carnaval voor de deur staat. Vijf dagen achter elkaar gek doen zegt ze zeker geen nee tegen. Mocht je iemand zoeken die elke dag gezellig een hapje mee eet of altijd een babbeltje met je wilt maken moet je bij Katelijn zijn. Verder past de studie bestuurskunde helemaal bij d’r. Ze zegt wat ze denkt, is niet op haar mondje gevallen en zal dus voor haarzelf én voor anderen opkomen als dat nodig is. Kortom, van alle markten thuis en echt een toevoeging aan je leventje.

Rosalie Hendriks | Kwebbelaar

Onze lieve Roos is een fijne aanwinst van Soluna, deze gezellige vriendin zal altijd voor je klaarstaan wanneer dan ook. Naast Roos haar mega veel melige buien, zou deze meid je voor uren lang content kunnen houden met al haar leuke verhalen. Let wel op: stay focused, want de verhalen gaan van hot naar her.
Roos is – letterlijk – altijd in voor drankjes en dansjes. Ook al is Roos ziek op een festival, zie je haar nog steeds een biertje achterover tikken. Langzaam aan zie je Roos haar ogen meer gaan hangen en haar drankjes meer over haar super leuke outfits verschijnen.
De o, zo geweldige dansmoves van Roos zijn elke week wel meerdere malen te zien, is het niet in de kroeg, dan wel op haar ‘Roos leipe zomer’ afspeellijst.

Maaike Jansen | Kletskous

In de kroeg staat ze tot in de late avonduurtjes lekker te dansen. Waarbij ze met een paar alcoholische versnaperingen op, het liefste aan iedereen in de kroeg vraagt om eventjes een bak te trekken. Dit natuurlijk vaak met bier, maar een adtje wodka drinkt ze als de snelste! Zoek je op een after iemand waarmee je de diepste gesprekken kan voeren? Dan kan je het beste terecht bij Maaike. Voor levensadvies of een lekker babbeltje, kan je haar dan ook op elk moment van de dag opbellen. Deze social worker staat dan ook wel voor iedereen klaar en komt je altijd gezellig opvrolijken.

Myrthe Lemmens | Pfff bullshit

Zie jij een klein fanatiek dansend meisje die het liefst met haar soepele heupjes tot het einde van de avond doorgaat? Dan heb je onze lieve Limburgse Myrth gespot. Ze mag er misschien lief en schattig uitzien, maar het is ook zeker een pittige dame die een sterke mening heeft. Deze mening kan je dan ook goed aan haar gezichtsuitdrukkingen zien. Toch is het een ontzettend zorgzame meid waar je altijd mee kan kletsen onder het genot van een heerlijk wijntje of theetje.

Lieke Peek | Aah joh boeie!

Onze Liek, ook wel Peek of Peekie genoemd, zit nooit stil en is bekend om haar vele spraakmemo’s. En het zijn niet zomaar spraakmemo’s, onze Liek stuurt hele documentaires via Whatsapp. Waarin ze ook nog wel eens door haar enthousiasme haar verhaal tussendoor kan kwijtraken. Als je met Liek eenmaal aan de praat raakt, dan stopt deze sociale vlinder ook niet meer met kletsen. Uit Lieke haar beautyroutine is Collistar niet meer weg te denken, zelfs in de winter heeft ze een heerlijk bruin kleurtje in haar gezicht. Wij zijn ontzettend blij dat Peek en bij ons is! 

Demi van Eijk | Ik ben nog niet dronken hoor

Onze lieve Deem uit Utrecht is altijd wel in voor een dansje en een drankje. Soms gaat het bier er harder uit dan dat het erin gaat maar dat houdt onze Demi niet tegen. Als je haar maar al te bekende giechel hoort, dan weer je hoe laat het is. Daar komt dan vaak achteraan “deze wijn gaan op he!”. Met deze vrolijke en gezellige meid kom je altijd in de stemming. Maar hoeveel drankjes ze ook achter de kiezen heeft, deze meid staat altijd voor je klaar. Het zal je dan ook niks verbazen dat ze verpleegkunde studeert. Daar houdt ze je dan ook graag van op de hoogte en haar dagelijkse vlogs wil je niet missen.

3e lichting van Soluna

Julia Rolink | já halló (Luna Exterior)

Onze Juul is er bij elk feest gewoon bij! Maar pas op, drinkt ze te veel? Dan kan ze nog wel is random in slaap vallen. Deze meid straalt altijd positieve energie uit. Ze kan zo wel is haar telefoon vergeten of laten vallen, maar dat zal haar dag niet verpesten. Julia is een échte business innovator. Julia haalt met twee vingers in haar neus haar studiepunten. Daar zijn wij natuurlijk een beetje jaloers op, want dit doet ze zelfs, met flinke katers. Julia is een doorzetter. Zelfs haar voeten lijden geen pijn. Ook al heeft Julia lange wandeltochten of feestavonden, ze zal er altijd voor je zijn!

Anderen bekeken ook