Zittende leden van Damesdispuut Soluna

3e lichting van Soluna

Annabel Derbyshire | No shit!

Onze Bel is voor de helft Engels. Soms floepen er engelse woorden uit. Als je Annabel voor het eerst ziet, lijkt ze een lief popje. Maar houdt er rekening mee dat deze meid vol zit met humor. Niet alleen kunnen wij om Annabel lachen, je hebt ook een hele goede vriendin aan haar. Zorgzaam en lief zit er bij Annabel zeker wel in! Annabel studeert Business innovation. Ze is een erg gedreven student, maar zal altijd mee in de kroeg staan voor dansjes en drankjes. Annabel is zeer stijlvol. Ze ziet er altijd tiptop uit! Niet alleen in het echt, maar nee, ze krijgt het ook voor elkaar om altijd goed op foto’s te staan. Onze Bel die kennen we wel!

Carmen van Niekerk | perfectionistische gezelligheid

Zie je een knappe en stijlvolle dame in de kroeg lopen? Dan is het onze Car. Deze meid houdt van kleding, schoenen en sieraden. 3 paar schoenen? Nee hoor, eerder een kast vol. Je kan haar altijd vinden in de kroeg met wat gouden sieraden, zilver kent Car niet. Onze Hardwerkende Car streeft op haar opleiding business innovation naar hoge cijfers. Heeft ze een 7 voor haar tentamen? Dan zit ze nog bij de herkansing om een 9 te halen. Carmen is sociaal, direct en altijd eerlijk. Heb je tip en tops nodig voor de beste outfit of als het gaat om school? Dan kun je het beste bij Carmen terecht. Daarnaast kan Carmen goed adten. Het liefst doet ze dit sneller dan de snelste. Deze meid wil je niet missen in de kroeg. Zo is ze altijd in voor gezelligheid, drankjes en dansjes. Als je Carmen een beetje kent, weet je dat ze altijd voor je klaar staat. Deze topper raak je nooit kwijt als je er eenmaal goed bevriend mee bent.

Femke Peeters | Da hedde wellis

Onze Femmol. Ja wie kent Femmol niet. Aangezien Fem met iedereen praat en dansjes maakt is zij onze echte sociale vlinder. Én hoe toevallig: onze sociale vlinder studeert Social Work. Afgelopen jaar netjes haar P gehaald en dit in 1x. Femke geeft volle energie elke avond met een drankje teveel hier en daar. Hard lachen en grapjes maken, zit er bij Fem wel in! ‘Ik ga stuk’ wordt vaak gezegd door Fem. Deze echte brabander wilt geen één feestje missen. Voor alsnog kun je Femke altijd wakker maken voor een Rietbak! (Zelfs met een kater) Door alle katers wordt Femke snel vermoeid. Daardoor kan ze zich helemaal gek stressen. Ondanks dat ze een stresskipje is, en graag bezig blijft, maakt ze altijd tijd voor haar vriendinnen vrij. Bel Fem ten alle tijden want zij staat altijd voor je klaar!

Julia Rolink | já halló

Onze Juul is er bij elk feest gewoon bij! Maar pas op, drinkt ze te veel? Dan kan ze nog wel is random in slaap vallen. Deze meid straalt altijd positieve energie uit. Ze kan zo wel is haar telefoon vergeten of laten vallen, maar dat zal haar dag niet verpesten. Julia is een échte business innovator. Julia haalt met twee vingers in haar neus haar studiepunten. Daar zijn wij natuurlijk een beetje jaloers op, want dit doet ze zelfs, met flinke katers. Julia is een doorzetter. Zelfs haar voeten lijden geen pijn. Ook al heeft Julia lange wandeltochten of feestavonden, ze zal er altijd voor je zijn!

2e lichting van Soluna

Turin van Weert | héérlijk!

Turin is bij ons beter bekend als ‘Toet’. Onze Toet komt uit het Brabantse Liempde en is student verpleegkunde. Ze is dé verpleegkundige waarvan iedere patiënt hoopt haar naast zijn of haar bed te krijgen. Naast dat ze erg zorgzaam is, is ze een echte ras optimist. Wanneer je er even doorheen zit, weet zij je er toch altijd weer doorheen te slepen met een dosis positieve energie. Ze vindt dan ook alles ‘héérlijk’ en geniet altijd met volle teugen! Het enige dat ze iets minder héérlijk vindt zijn kippen. Toet is namelijk bang voor kippen. Genoeg voor nu over haar, want zoals ze zelf zou zeggen: ‘We moeten door!’

Emmaly Avenarius | stille kracht

Onze Emmaly, stil en onschuldig op het eerste gezicht, maar leer haar iets beter kennen en je hebt er een waar feestbeestje bij! Wil je haar beter leren kennen dan moet je wel de eerste stap zetten, het liefste met een biertje en een leuk gesprekje over mediadesign. Emmaly heeft de grote sprong genomen om vanuit Schalkhaar helemaal naar Den Bosch te komen en zit precies op haar plek hier. Haar  nuchterheid komt naar voren als je haar een biertje te veel geeft, maar let wel goed op je telefoon want anders heb je er een heleboel mooie selfies bij! Van lekker eten houdt deze meid ook wel, maar het allerlekkerst (wat wij nog steeds niet snappen) vindt ze een gefrituurde knakworst. Hier mag je haar dan ’s nachts ook zeker voor wakker worden. Avondjes uit met deze meid staan garant voor gezelligheid en heel veel gelach en wij kunnen niet wachten op het volgende feest met Emmaly!

Isabelle van Zadelhoff | stipt feestbeest

Er is geen enkele foto waar deze leuke brunette niet met een brede glimlach op staat. Deze lieve meid kan erg serieus zijn en wil graag alles op tijd doen. Ze kan er dan ook goed over waken dat er gebeurt wat er moet gebeuren. Maar let op: dit is alleen als er iets moet gebeuren. In de kroeg staat ze met haar roze lippenstift alle liedjes mee te zingen. Als je even niet aan het dansen bent, word je meteen gespot en terug de dansvloer op getrokken, want onze Ies danst niet alleen! Dit gaat allemaal gepaard met een hoop biertjes! Haar ideeën zullen nooit op raken en voor alles is een oplossing te bedenken. Ze is dan ook de juiste persoon om naar toe te gaan als je advies nodig hebt. We zijn super blij met deze lieve meid die altijd voor je klaar staat!

Joan Spierings | kroegtijger

Bij het horen van ‘Jojo’ denk je misschien aan een klimtol, maar in dit geval hebben we het over onze Joan alias Guan. ’s Avonds een tijger en ‘s ochtends een kater. Dat is jojo’s motto. Geen feestje gaat voorbij zonder deze gezellige meid. Haar ruggengraat is afwezig en elke keer staat zij dan ook weer als één van de laatsten in de kroeg. Maar ’s ochtends staat deze lieve en zorgzame verpleegkundige altijd weer klaar voor haar patiënten. Net als dat deze topper altijd klaarstaat voor ons. Met jojo heb je gesprekken op rare plekken, maar daar komen de leukste verhalen uit. Deze wereldreiziger heeft al mooie plekjes van de wereld gezien, maar daarna heeft zij toch besloten om terug te keren naar ons kikkerland en heeft het mooie Culemborg voor de Brabantse gezelligheid verruild, waar wij heel blij mee zijn!

Romena van Dooren | bezige bij

RoRo, Olga, Lorena, Mena oftewel Romena. Deze vrolijke meid uit Eindhoven is altijd in voor een borrelavond. Maar dan wel met genoeg borrelhapjes en veel wijn. Vaak is het antwoord op de vraag “Wat eten we vanavond?” hapjes! Tijdens deze borrelavonden is ze ook altijd in voor een potje 30 Seconds, dus daag haar vooral uit. Tussen de borrelavonden door, zet ze zich volop in voor onder andere de Jeugdraad, studievereniging en haar studie Bestuurskunde. Velen vragen zich af waar ze al deze tijd vandaan haalt, maar toch lijkt ze alles vlekkeloos te doen en heeft ze nog tijd over voor haar zusjes. Deze heerlijke meid is enorm gezellig en staat altijd voor je klaar met haar sterke mening.

Rochelle Hendriks | flinke dosis energie

Onze Rochel, afkomstig uit Arnhem, zit altijd vol met energie. Er zijn dan ook maar weinig feestjes die ze aan zich voorbij laat gaan. Tijdens deze feestjes is Rochelle niet te missen, ze zingt de longen uit haar lijf tijdens het oh zo bekende “het regent zonnestralen”.  Ze is niet alleen actief bij de bovengenoemde kant van de vereniging, maar zet zichzelf ook in voor verschillende commissies. Daarnaast heeft ze ook een serieuze kant, dit blije ei studeert namelijk rechten. Een pittige studie waar je voldoende discipline voor moet hebben. Dit is dan ook iets wat Rochel typeert, vaak van de partij maar ook tijd vrij maken voor andere dingen die belangrijk voor haar zijn. Ze is enorm sociaal, eerlijk en direct. Ze zal er altijd zijn als je haar nodig hebt!

1e lichting van Soluna

Kim Verkerk | beauty queen

Kim is de relaxte van de groep. Met haar vele slapen en haar relaxte houding komt bij Kim altijd alles goed. Zonder problemen leefde ze dan ook al een half jaar zonder huissleutel en mogen ze op school blij zijn wanneer Kim (op tijd) op komt dagen. Toch is Kim een slimme meid, weet ze veel en staat ze altijd voor je klaar. Waar Kim ook erg goed in is, is zichzelf opmaken. Dit doet ze dan ook dagelijks en dit doet ze ook graag bij anderen. Vaak wordt hier een heel ritueel van gemaakt. Maar wil je opgemaakt worden voor een avondje stappen, vraag het dan op tijd, want na drie bier lukt het al niet meer. Zelf vindt ze het ook fijn als er voor haar gezorgd wordt, want voor zichzelf zorgen is soms nog lastig. Als je met Kim gaat stappen, bereid je voor op een lange avond, want onze Kim speelt de avond altijd uit en is dan vaak ook nog in voor een leuke after. Ze is een heerlijk feestbeest en een enorm lieve meid.

Oprichters van Soluna

Luca Buijnsters | is een wandelende meme (Luna Exterior)

Deze politiek correcte Utrechtse partyanimal is met haar typerende rode lippenstift een feestje voor iedereen. Toch kan het soms een duiveltje zijn, want ze haalt inspiratie uit de vele horrorfilms die ze kijkt. Ze schrikt dan ook veel eerder van een make-up-loze slecht belichte foto, dan van een scary movie marathon. Om weer het engeltje in haar naar boven te halen, hoef je haar alleen maar een tosti met extra kaas te geven (tickets voor festivals worden ook zeer gewaardeerd). Met haar vlotte babbel kletst ze iedereen de oren van het hoofd. Iedereen die maar wil luisteren is welkom en haar deur staat dan ook altijd voor je open. We weten zeker dat dit lieve duiveltje nog heel veel feesten onveilig gaat maken.

Lieke Vereijken | extraverte introvert (Luna Exterior)

Lieke lijkt in een paar zinnen te beschrijven, een musicaltutje met een gouden hart en gouden keeltje. Een meisje die zichzelf beroofd van al haar geld door iedere week de Pull and Bear leeg te kopen. Een meisje die je voor zou stellen aan je familie… of toch niet? Met haar slechte ogen met een sterkte van bijna -6, feest ze met een sterkte van +10 op een tafel omringt met mannelijk schoon, mits je haar Sambuca geeft. Ze heeft haar grote veilige haven in Helmond verlaten voor een heerlijke kamer in Den Bosch, waar ze rechten studeert. Hier geniet ze vaak van chips als ontbijt, lunch of avondeten. Maar ondanks haar gekke gewoontes zijn we ontzettend blij met deze giechelkont.

Anderen bekeken ook